"Det är i mötet som möjligheten finns" 

Mildred i Vi ses i Ullådalen

Vi ses i Ullådalen

Vi ses i Ullådalen är en relationsroman om förväntan, svek, barnlöshet, beroende, livsval och framåtrörelse. Dessutom vandrar hundar genom texten och det dricks gott morgonkaffe. 

Fredrikas man har bestämt att något är fel med deras äktenskap och har hastigt lämnat semestern på Malta. Änklingen Sven från Ullådalen vaktar sitt partyglada barnbarn i Maltas nöjeskvarter. Melis bästa vän kallas Hövdingen. Ingen vet vem Hövdingen egentligen är. Inte ens Meli, som längtar till vargen och bergen. En växande vänskap får Fredrika, Sven och Meli att stråla samman i Åre där upplevelser av otrohet, förödelse och kärlek rör sig mitt bland julpyntet och doften av saffran. 

Vi ses i Ullådalen är första delen i en triologi, del två kommer hösten 2020. 

Finns om ljudbok (Storytel, Nextory, Bookbeat), e-bok och helt vanlig pappersbok (Adlibris, Bokus och lite varstans i Åredalen). Eller varför inte låna på bibliotek!
Ljudboken är inläst av Lena Haglund.
Omslagsbild: Anna Cronheden

Röster om boken

Roman som är bäst när den berör sorgearbete och personlig kris.
Recension i Östersunds-posten 18 oktober 2018, Sofa Gisslén

Det här är en bok som berört mig starkt, mitt i sin enkelhet är den komplex. Det är svåra känslor, trasiga barndomar och svek blandat med kärlek och förlösande nystarter. Berättelsen utspelar sig under 2015, året då Sverige berörs av den stora flyktingkrisen som följer krigets Syrien, något som Fredrika blir starkt påverkad av under sin resa till Jämtland. Det var även året då Paris drabbades av terrordåd, som även det vävs in i historien. Trots det svåra så genomsyras boken av värme. Och hundar. Gott kaffe.

Huvudpersonerna i boken möts under en resa, och vi får följa deras respektive inre resa med tiden samtidigt som de kommer att flätas samman med starka vänskapsband. Att gå från självupptagenhet till vidsynt öppenhet, instängd rädsla till mod att vara den man egentligen är. Att mitt i det svåraste hitta en ny, starkare grund att bygga vidare på. Det är några av de tankar som boken väcker hos mig. Förutom en längtan efter att få fortsätta följa dessa fantastiska karaktärers fortsatta liv och leverne. Så nu hoppas jag att del två kommer riktigt snart!  Betyg: 5/5

Bokbloggare anna_bokmal

Det här är debutromanen för författaren Ingrid Marie Thorslund och vilken debut!! Hon skriver med sådan inlevelse,värme och kärlek att det bitvis gör ont att läsa. Ont för att man känner så starkt för karaktärerna, deras kärlek, hopp och förtvivlan. Att läsa om karaktären Lars som får ett sådant kärleksfullt och respektfullt bemötande fyller mig med värme. När jag läser om "De tre musketörerna på Edvinsgården" svämmar känslorna över och det händer flera gånger när jag läser om alla underbara karaktärer och deras livsöden. Missa inte den här pärlan! Mitt betyg blir 5/5.

Bokbloggare bok_ann


Jag fick den äran att läsa den här fantastiskt fina boken som börjar sin historia på Malta sommaren 2015 och som avslutas i landskapet kring Åre, i västra Jämtland. Olika människoöden flätas samman och vi får följa dessa människor och deras relationer till omvärlden. Det starkaste i boken är alla möten dessa människor emellan. Den belyser de livsval man gör och det är starkt och rörande. Person- och miljöbeskrivningarna går som hand i handske och författaren lyckas helt enkelt göra första delen i serien till en känslomässig fullträff. Tack för att jag fick läsa och recensera din bok. Den kommer att stanna kvar länge i själ och hjärta! Boken får 5/5.
Bokbloggare Bokstavligttalat_