Dagens rader

Det började med en resa till Paris sommaren 2014. Där drog jag ur en propp och lät rädslan virvla ner genom stadens avloppssystem. Ur det kom ord. Som jag delade under en vecka på min Facebook- och hemsida. Dagens rader. Om gränssättning, identitet, vänskap, åldrande, hundliv, prioriteringar och tidens betydelse. Sen fortsatte jag med tankar kring sorg och kärlek. Och upplevelser av utmattningsdepression (ja, du läste rätt, upplevelser i plural). Texter som oväntat lästes av tusentals.

Många har hört av sig för att dela med sig av sina erfarenheter eller för att berätta att de känt sig mindre ensamma av att läsa om någon annan i samma sits. I efterordet till "Vi ses i Ullådalen" står det:

"Jag tror på kraften i litteraturen och att vi alla behöver historier för att bearbeta och möta livet. I de bästa av världar känner vi oss mindre ensamma när det allmänmänskliga lyfts fram". 

Detsamma gäller för Dagens rader. Fast utan fiktionens filter. Lägger ut de äldre texterna här som grund. 

Nu känner jag mig redo för en ny omgång. Kanske blir det om att flytta långt bort för att hitta hem, en djup yogakris och skrivandets svårfångade väsen. Den som hänger med får se. Välkommen att titta in! 

Här är videon med dikten av David Whyte som jag refererar till i inlägget om förändring och mod.